• Spatial Art

    Winter 2020
  • 1

Language - Taal - Lingua

Jeroen is de mede-oprichter van Spright-Art. Naast zijn werk als galeriehouder maakt hij ook tijd voor zijn eigen werk als pottenbakker. Zijn werk varieert van klassieke vormen met speciale (vaak kristal) glazuren tot meer experimentele expressies. Zelfs als het werk lijkt te zijn gemaakt van andere materialen (hout, kant-en-klare materialen, schuim en kunststoffen), kan klei altijd ergens binnen (of buiten op) het werk worden gevonden. Zijn werk is geïnspireerd op klassiek, functioneel aardewerk.

Zijn aardewerkwerk wordt bepaald door verschillende soorten klei, afhankelijk van de uitdrukking die hij wil geven aan de vorm waaraan hij werkt. Hij speelt graag met de spanning van tegengestelden, gebruikt "stoere" klei zoals ruwe grog voor zogenaamde fijnere vormen (kleine urnen en delicate vazen ​​bijvoorbeeld), terwijl hij porselein gebruikt met vormen die gewoonlijk worden geassocieerd met aardewerk (zoals hele grote potten). Al zijn werk wordt in één sessie en uit één stuk klei gegooid. Zijn glazuren zijn complex en vaak aangebracht (of gebakken) in meerdere lagen.

Hij is ook verantwoordelijk voor de Zen-verhalen op onze site.

Hij exposeert momenteel zijn werk in Den Haag.

Alle werken zijn met de hand gemaakt en uit één stuk. De glazuren zijn allemaal zelf gemaakt en opgebouwd uit ruwe, oorspronkelijke grondstoffen en chemicaliën.

 

"Autumn Blue" - Chinees flesje (lood - kristalglazuur op steengoed)

  • Large water jug SOLD Stoneware pulled very thin (low weight jug). Grey stain slip under blue jade glaze. 500 euro
  • "Nostalgia" SOLD Earthenware with slip. 25 x 20. Manganese and iron glazing. Poem by artist on hand-made paper is included. 750 euro
  • Amphora SOLD Red stoneware. Thinly pulled. White crackle slip under iron glaze. 375 euro
  • Lidded "Box" SOLD Large stoneware "tea box" with slip decoration and butterfly effects. 30 x 35 cm. 650 euro