• paintings & mixed media

    Winter 2020
  • 1

Language - Taal - Lingua

Met veel genoegen introduceren we de Maltese kunstenaar Dominique Ciancio op Spright-Art.

Dominique werd geboren in Malta en groeide op in het huis van de familie in Sliema. Het was tijdens deze vormende periode dat hij kennis maakte met de levendige dramatische doeken van de oude meesters. In 2004 behaalde hij een diploma kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Malta en een vierjarig diploma in Fine Arts, van de School of Art in Valletta. Daarna reisde hij uitgebreid door Europa.

Momenteel presenteert hij zijn schilderijen internationaal, en zijn werk is nu rte vindenin privécollecties van Amerika tot Azië. Hij bereidt en spant zijn doeken zelf en gebruikt kennissen als modellen. Hij gebruikt bewust de "klassieke" schildermethoden om een bepaald gevoel aan zijn schilderijen te geven: een oppervlak dat de werkelijkheid overstijgt.

Nooit klaar met leren, koopt en mixt hij zijn eigen kwaliteitspigmenten die hij koopt bij verfmolen "De Kat" in Nederland. De Kat werd voor het eerst gebouwd op de Kalverringdijk tussen 1646 en 1696 en maakt nu pigmenten voor de traditionele verfproductie uit grondstoffen. "Elk schilderij kan een klein venster zijn naar een open universum", aldus Dominique. Net zoals kleuren op een palet worden vastgelegd en vervolgens worden gemengd, brengt Ciancio al zijn uiteenlopende interesses naar voren en mengt ze om een visuele poëzie van zijn levenservaringen beeld te geven.

Nieuwe werken (zie voorbeeld) van hem worden momenteel tentoongesteld in Malta, Noorwegen en Nederland.


 


 

  • Untitled (sold)
  • Untitled (sold)
  • Cittadella (sold)