• paintings & mixed media

    Winter 2020
  • 1

Language - Taal - Lingua

Fabrizio is als architect afgestudeerd (1977) aan de Universiteit van Florence en is sinds 1980 docent (inmiddels professor) aan de Academie voor Schone Kunsten 'Pietro Vannucci' van Perugia. Hij werkte in die periode als decorontwerper in het theater, televisie en film, en hield toezicht op de voorbereidingen van tal van tentoonstellingen, zoals de oprichting van het Land van de Masters in Villa Fidelia Spello in 2002.

Zijn professionele verplichtingen omvatten op dit moment ondermeer die van projectleider, artistiek directeur, ontwerper en directeur van het interieurontwerp van het Paleontologisch Museum van Pietrafitta. Hij is ontwerper van het stadsplan van de gemeente Piegaro, van het Naturalistisch-Archeologisch Park van de 'Fallera Stad' in Piegaro en ontwerper en directeur van het Museo della Canapa van S. Anatolia di Narco en van de Pianacoteca in Palazzo Pietromarchi, in Marsciano. Als milieudeskundige ontwierp hij de milieuherintegratie van steengroeven en maakte hij deel uit van een groot aantal bouwopdrachten. Hij werkt ook als ontwerper en heeft een reeks decoratieve keramische modules ontworpen voor binnen- en gevelarchitectuur.

En tenlsotte is hij een begenadigd kunstenaar die meerdere solotentoonstellingen heeft gehad en deel nam aan talrijke groepstentoonstellingen in Italië en in het buitenland. Zijn werken zijn geïnspireerd door de vrijheid van symbolen, zijn voorkeur om te experimenteren en de studie van oude en hedendaagse (esoterische) teksten en gedichten.

Sinds januari 2013 is hij President van de Fabbroni Foundation.

"Nero - Bianco"

  • DROUGHT 2018: Fabrizio Fabbroni Mixed media 40 x 60 750 euro
  • GLI OCCHI DEL MARE (the eyes of the sea) Mixed media on canvas 60 x 40
  • LE DUE LUNE 2018: Fabrizio Fabbroni Mixed media 40 x 60 750 euro