• paintings & mixed media

    Winter 2020
  • 1
  • Behind the scenes

    Why & how
  • 1

Language - Taal - Lingua

Nederlands

Jeanne G

Jeanne werd geboren in Nederland en heeft veel gereisd tijdens haar leven. Ze heeft in de Verenigde Staten, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika gewoond en gewerkt. De eerste twintig jaar van haar artistieke leven heeft ze zich gericht op keramiek. Ze werkte voornamelijk figuratief. Daarna is ze overgestapt op het schilderen in olie.

Haar ervaringen met wonen en reizen in het buitenland (in een wereld die niet zo 'virtueel verbonden' was zoals het nu is) heeft haar werk sterk beïnvloed. Haar kunstwerken hebben privécollecties bereikt van Amerika tot (Noord) Afrika en Europa. Haar werk is vaak (magisch) realistisch en kan variëren op het gebied van schildertechniek, soms werkt het met dunne en slanke lagen van gemengde tinten en op andere momenten verliest het zichzelf in pointillistische precisie.

Neem gerust een kijkje!


 

Aanstormend talent

Tijdens onze omzwervingen komen we natuurlijk ook talentvolle kunstenaars tegen (jong, oud, insider, outsider - what's in a name..) die nog niet worden vertegenwoordigd door een galerie. Uit al die nieuwe contacten maken we regelmatig een selectie en die stellen we vervolgens - tijdens een expositie of online - aan onze bezoekers voor.

Hieronder vind je onze eerste selectie van "emerging" kunstenaars.

Mocht je interesse hebben om eens een keer live te komen kijken dan kan dat natuurlijk ook! Volg ons dan op facebook of stuur ons een mail zodat we je op onze genodigdenlijst kunnen zetten.


 

Daniela D'I

Daniela D'Incecco bewijst het bewustzijn en de technische dominantie te hebben van het chromatische element en van de syntaxis die het beheerst, en ook van de gebarenfactor - een synthetisch en indringend teken - dat zowel in het medium als in de grote dimensie van de ondersteuning. De 'thema's' die ze vertaalt in figuratieve representaties hebben betrekking op het geruststellende sprookje, op het sprookje, op het wonderbaarlijke imaginaire, op de staat van betovering; maar ook ter nagedachtenis aan de adolescentie, aan de nu ongrijpbare herinneringen, meer en meer onduidelijk of vluchtig.


Alice in Wonderland - 4

Fabrizio F

Fabrizio is als architect afgestudeerd (1977) aan de Universiteit van Florence en is sinds 1980 docent (inmiddels professor) aan de Academie voor Schone Kunsten 'Pietro Vannucci' van Perugia. Hij werkte in die periode als decorontwerper in het theater, televisie en film, en hield toezicht op de voorbereidingen van tal van tentoonstellingen, zoals de oprichting van het Land van de Masters in Villa Fidelia Spello in 2002.

Zijn professionele verplichtingen omvatten op dit moment ondermeer die van projectleider, artistiek directeur, ontwerper en directeur van het interieurontwerp van het Paleontologisch Museum van Pietrafitta. Hij is ontwerper van het stadsplan van de gemeente Piegaro, van het Naturalistisch-Archeologisch Park van de 'Fallera Stad' in Piegaro en ontwerper en directeur van het Museo della Canapa van S. Anatolia di Narco en van de Pianacoteca in Palazzo Pietromarchi, in Marsciano. Als milieudeskundige ontwierp hij de milieuherintegratie van steengroeven en maakte hij deel uit van een groot aantal bouwopdrachten. Hij werkt ook als ontwerper en heeft een reeks decoratieve keramische modules ontworpen voor binnen- en gevelarchitectuur.

En tenlsotte is hij een begenadigd kunstenaar die meerdere solotentoonstellingen heeft gehad en deel nam aan talrijke groepstentoonstellingen in Italië en in het buitenland. Zijn werken zijn geïnspireerd door de vrijheid van symbolen, zijn voorkeur om te experimenteren en de studie van oude en hedendaagse (esoterische) teksten en gedichten.

Sinds januari 2013 is hij President van de Fabbroni Foundation.

"Nero - Bianco"

Fausto M

Fausto Marganelli werd geboren in Goriano Sicoli op 14 november 1947 en studeerde af aan het Staatsinstituut voor Kunst "G. Mazara "in Sulmona en aan de Academie voor Schone Kunsten in Rome. Hij doceerde schilderdisciplines en visuele educatie aan de kunstinstituten van Avezzano, Castelli (TE) en Sulmona en nam vervolgens het voorzitterschap van deze instituten op zich.

 Zijn schilderijen kenmerken zich door de klassieke beelden die erin verwerkt zijn, variërend van de Griekse cultuur en de Latijnse mythen van Ovidius, tot de beelden die horen bij het begin van het derde millennium, zoals de sterk toenemende globalisering. Het verleden en het heden worden gecombineerd om op die manier zinvolle boodschappen te genereren die de sociale en psychologische conflicten van de moderne wereld aanklagen. In het bijzonder geldt dit voor de in zijn ogen hedendaagse malaise die voort lijkt te komen uit een vorm van morele grensvervaging. De scherpe hoeken van de dynamiek van deze verwarde moralitiet staat haaks op de vloeiende beweging die symbool lijkt te staan voor gelijkheid, het recht op individuele kansen en de symbiotische relatie tussen mens en omgeving.

Zijn werken zijn te vinden in verschillende privé- en openbare collecties.