• paintings & mixed media

    Winter 2020
  • 1

Language - Taal - Lingua

Paco Rojas komt uit Ubrique (Cadiz). Hij studeerde eerst aan de School of Arts & Crafts in Sevilla en studeerde in 1993 aan de School of Fine Arts van de universiteit van Granada met een specialiteit in Art Conservation. In 1999 verhuisde hij - na het afronden van de universiteit en zijn Arts and Crafts studies - naar Barcelona, ​​waar hij 10 jaar lang werkte in design, maar bleef schilderen. In 2011 keert hij terug naar Ubrique en besluit hij alles te laten vallen om zijn carrière als kunstenaar voort te zetten. In 2013 wordt hij geselecteerd om een ​​cursus te volgen bij de Spaanse kunstenaar, Eduardo Naranjo, in Mocejon (Toledo).

Vanaf dat moment is hij niet meer gestopt met werken of het ontvangen van onderscheidingen. Alleen al de laatste twee jaren heeft hij meer dan dertig buitenschilderprijzen gewonnen. In december 2018 won hij de eerste prijs in de Cala del Moral buitenschilderwedstrijd in Rincon de la Victoria en de eerste prijs in de schilderwedstrijd "La Aloreña en Pantones".

Op nationaal niveau heeft hij het meeste succes met droog schilderen (met losse penseelstreken). Hij behaalde de tweede plaats in de prestigieuze "Premio Nacional de pintura Ejército del Aire 2017" (Spaanse Luchtmacht schilderprijs 2017), uitgereikt door de voormalige minister van Defensie, mevrouw Maria de Cospedal en de chef van de Spaanse luchtmacht, Javier Salto. Hij werd ook geselecteerd uit 3000 deelnemers wereldwijd voor de 9e "Figurativas 2017", een beroemde figuratieve kunstwedstrijd georganiseerd door de Arts and Artists Foundation MEAM · Europees Museum voor Moderne Kunst.

In de online galerie (zie onder) vindt u een selectie van werken die in Spanje zijn gemaakt tijdens verschillende buitenschilderwedstrijden. Hoewel hij in eerste instantie alleen houtskool gebruikte, heeft hij geleidelijk aan het gebruik van andere materialen toegevoegd, of gecombineerd, zoals: papier, oplosmiddelen, acrylverf, enz. Hierdoor krijgt zijn werk een unieke visie, waarbij de bedoeling van de kunstenaar is om de kijker verschillende "doorkijkjes" te geven waardoor hij of zij precies kan zien wat Paco op dat moment op die plek heeft gezien en ervaren.

 

 


 

  • "Aranda del duero" Charcoal and acrylics 100 x 80 cm 750 euro
  • "Benalbadena" 2018 Charcoal and acrylics on linen. 100 x 80 cm 750 euro
  • "Bornos" 2018 SOLD Charcoal and acrylics on linen. 100 x 80 cm 750 euro
  • "Cazorla" Charcoal and acrylics on linen. 100 x 80 cm 750 euro
  • "Mula" SOLD Charcoal and acrylics on linen. 100 x 80 cm 750 euro
  • Espiel (Cordoba) SOLD Charcoal and acrylics on linen. 100 x 80 cm 750 euro