• paintings & mixed media

    Winter 2020
  • 1

Language - Taal - Lingua

Paul Arts

Paul Arts schildert voornamelijk portretten. Hij richt zich op het schilderen van portretten van bekende en onbekende personages met de bedoeling bepaalde emoties uit te vergroten. Gezichten van mensen, bekend of niet, inspireren hem om de gevoelens - die zo vaak in een blik of houding vervat liggen - te benadrukken. De stijl van de portretten varieert, maar heeft gemeen dat ze de kijker willen betrekken in wat er "achter" het beeld gebeurt.

In gesprekken wordt de meeste communicatie non-verbaal overgedragen. Kleine subtiele bewegingen van gezichtsspieren of handgebaren versterken of verzwakken vaak de boodschap die we willen overbrengen. Dit gebeurt zowel bewust als onbewust, waardoor informatie wordt toegevoegd (of weg gelaten) die zich moeilijk laat expliciteren. Het resultaat is een reeks prikkels die zo snel op ons afkomen dat het vaak moeilijk is om ze op een congruente manier te ontvangen en te interpreteren. In ons huidige tijdperk van digitale communiceren gaat veel informatie letterlijk verloren in de vertaling. Een portret van Paul Arts zorgt er echter voor dat je wilt stoppen. Zodat je het non-verbale moment kan opnemen. Het geeft je de tijd om het gezicht echt te “lezen”.

Paul is verder een gepassioneerde "permacultuurist" en liberalist Hij heeft in Duitsland, Spanje en Nederland gewoond en woont momenteel in Mijas, Spanje.


 

  • "At the Lake" SOLD Oil and acrylic on canvas. 120 x 100 cm 2450 euro
  • "Bring it on" Acrylic on canvas. 120 x 120 cm 2450 euro
  • "Been there" Acrylic on canvas. 100 x 100 cm. 2250 euro